مشخصات برنج خوب

آشپزی ایرانی

غذاهای ایرانی بسیار متنوع، لذیذ و خوشمزه است.هریک از شهرهای ایران، غذاهای مخصوص به خود دارد.ادویه و چاشنی و پخت ملایم درجا افتادن غذاهای ایرانی نقش عمده دارند.اما متاسفانه امروزه مقدار روغن به کار رفته درآنها زیاد است.توصیه می شود برای سلامت بیشتر از روغن های استاندارد مایع استفاده کنید و یا در صورت امکان روغن زیتون به کار ببرید. در این مقاله قرار است درمورد خرید یک برنج خوب ایرانی صحبت کنیم تا بهترین برنج ایرانی را خرید کنید.

 

برنج خوب چگونه است؟

چلو و پلو از ارکان اصلی آشپزی ایرانی اند.اما قدم اول در پخت خوب در واقع، خرید برنج مرغوب است.برنج مرغوب علاوه بر عطرو طعم خوب،ظاهری باریک و کشیده و رنگی مشابه عاج دارد. کمی شفاف است و تمامی دانه ها در یک گونی یکدست و بدون خرده یا با درصدی کمی خرده است.اگر آن را زیر دندان قرار دهید به سختی خرد می شود و اگر کمی از آن را درمشت بگیرید و به آن بدمید،عطر ان به مشام می رسد. درصورت خریدن برنج بهتر است برای مراقبت بیشتر،آن را در جایی به دور از رطوبت قرار دهید و برای سالم ماندن آن کمی نمک کوبیده در آن بریزید.

شستن و خیساندن برنج

اکثر خانم های ایرانی این مرحله را به خوبی می دانند اما برای اطمینان بیشتر و برای آن دسته از از عزیزانی که تا به حال این کار انجام  نداده اند مطالب زیر یادآوری می شود.

پس از آن که برنج را به دقت درسینی تمیز کردید در کاسه ای ریخته و با آب نیم گرم چندین دفعه آن را بشویید تا آب آن زلال شود. توجه کنید در هنگام شستن برنج را چنگ نزنید تا دانه های آن سالم بمانند. سپس روی برنج را آب بریزید تا به اندازه دوتا سه بند انگشت روی آن آب بایستد.برای هر 3 فنجان برنج، 1 قاشق و نیم نمک کافی است.

اگر از نمک سنگ استفاده می کنید، آن را در دستمالی پیچیده و روی برنج قرار دهید. عده ای بر این باورند که نمک ید داری که امروزه در فروشگاه ها به فروش می رسد برنج را خراب می کند. و بهتر است از نمک ساده برای این منظور استفاده شود. بهتر است برنج 4تا5 ساعت قبل از پخت خیسانده شود.

امروزه بسیاری از خانم ها برنج مورد مصرف خود را یکباره خیس می کنند. وهربار به اندازه موردنیاز از آن برمی دارند تا در وقت صرفه جویی کننداما باید توجه کرد اگه برنج بیش از پنج روز در آب بماند باعث خراب شدن برنج می شود.

 

برنج خوش طعم

برنج ایرانی خوش طعم

پخت پلوی ساده

برای پخت برنج بهتر است از قابلمه ای استفاده کنیدتا جای برنج تنگ نباشد.درون قابلمه یا همان دیگ چهارتا پنج برابر مقدار برنج مورد نیاز آب ریخته و با کمی نمک و دو قاشق روغن روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد.وقتی آب شروع به جوشیدن کرد یرنج را در آب ریخته برای آنکه برنج سفید شود می توان نصف لیوان ماست در آب آن ریخت و با کفگیر آن را به آرامی یکی دوبارهم بزنید تا برنج به جوش آید، گاهی کف به روی آن بگیرد.

پس از اولین جوش برنج، چند دانه از آن را بین دو تنگست یا زیر دندان امتحان کنید تا ببینید مغز آن چگونه است.به محض اینکه مغز آن از حالت سخت خارج شد و کمی نرم گردید، آن را در آبکش بریزید تا شوری برنج گرفته شود.

در قابلمه ای کوچک، آب و روغن درست کنید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.به طور معمول برای هر سه فنجان آب و روغن به نسبت مساوی کافی است. برای دم کردن برنج دیگ را روی حرارت گذاشته و نیمی از آب و روغن را کف آن بریزید، سپس برنج را آب کش شده را در آن بریزید و کناره های آن را مخروطی شکل به سمت بالا بیاورید. و با دسته کفتگیر چند سوراخ در راس و اطراف آن ایجاد کنید تا بخار به آسانی بیرون آید.

در دیگ را گذاشته و حدود ده دقیقه صبر نمایید تا برنج عرق کند و دم بکشد.برای اطمینان از دم دادن برنج می توانید سر انگشت خودرا خیس کنید و به بدنه قابلمه  زده تا صدای بخار سریع نم آن را بشنوید.حال می توانید کمی دیگر اب و روغن را که داغ کرده اید روی برنج بریزید و در آن با دم کنی بگذارید و حرارت زیر آن را کم کنید.(عده ای از خانم ها در این مرحله، تنها روغن روی پلو میریزند و عده ای نیز به جای روغن از کمی ماست رقیق شده استفاده می کنند)بهتر است زیرآن،شعله پخش کن قرار دهید.پلوی شما یک ساعت دیگر آماده است.پلوی شما یک ساعت دیگر آماده است.

پلو را می توانید پس از اینکه دم اولیه آن بالا آمد و آب و روغن روی آن ریختید، بدون گذاشتن دم کنی، درون فر گاز با حرارت 300 درجه فارنهایت به مدت یک شاعت و نیم قرار دهید.

در هنگام کشیدن نیز می توانید به جای روغن داغ کرده،برای خوش عطر شدن کمی کره آب کرده روی برنج بریزید.

هنگام کشیدن پلو در دیس، کمی زعفران را در چند قطره آب جوش حل کنید و یک کفگیر پلو را در آن ریخته تا زعفرانی شود، سپس آن را برای تزئین روی پلو بدهید.

انواع ته دیگ

ته دیگ پلو در نظر خیلی ها از خود پلو خوشمزه تر است.ته دیگ،انواع مختلفی دارد.به یاد داشته باشید که برای یهتر شدن ته دیگ پس از کشیدن برنج، ته قابلمه را درون آب سرد قرار دهید.

 

ته دیگ

ته دیگ زعفرانی

ته دیگ زعفرانی

برای درست کردن ته دیگ زعفرانی می توانید نصف لیوان ماست را با کمی زعفران حل کنید و یک یا دو عدد زرده تخم مرغ و آب روغن و سه تا چهار کفگیر برنج مخلوط نموده  و در کف دیگ بریزید.

ته دیگ سیب زمینی

کافی است سیب زمینی ها را پس از شستن،خشک نموده و ورقه ورقه نمایید.سپس ته دیگ به جای آب روغن فقط روغن بریزید و پس از داغ شدن سیب زمینی ها را کف قابلمه چیده و کمی نمک بر روی آن ریخته تا ته دیگ شما خوشمزه تر شود.

 

ته دیگ

ته دیگ سیب زمینی خوشمزه

ته دیگ نان

کافی است نان های لواش را گف قابلمه ای که فقط روغن ریخته اید پهن نمایید.برخی از خانم ها از نان ها سفید که به نان باگت معروف اند نیز برای درست کردن ته دیگ استفاده می شود می توانید نان های لواش را  ورقه کنید و داخل قابلمه قرار دهید. توجه نمایید که درصورت استفاده از این نان ها بهتر است لایه لایه خارجی نانبه طرف داخل دیگ، یعنی سمت پلو باشد و لایه درونی ها که سفید است کف دیگ قرارگیرد.

 

ته دیگ

نحوه درست کردن ته دیگ کاهو

 

ته دیگ کاهو:از برگ های بزرگ کاهو استفاده کنید و آنها را کف دیگ در روغن بچرخانید.

کته

پس از شستن برنج، به ازای هر فنجان برنج، دوفنجان آب روی آن ریخته و کمی نمک به اندازه ای که بعد از چشیدن نه شورباشدو نه بی نمک به اندازه ای که پس از چشیدن نه شور باشد و نه بی نمک) و یک تا دو قاشق روغن به آن اضافه کنید. و روی آتش قرار دهید با کفگیر آن را یکی دولار هم بزنید.لازم نیست درقابلمه در قابلمه را بندید.هرچند دقیقه کف آن را بردارید تا آن تمام شود و درآخر آنچه که در دستور پخت برنج گفته شد مخروطی کنید سپس دم کنی روی آن آن قرارذهید و حرارت را کم کنید تا نیم ساعت،45 دقیقه دم بکشد.

 

 

 

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *