مواد غذایی که گران شدند

بانک مرکزی طی گزارشی میانگبن قیمت اقلام خوراکی را بشکل خورده فروشی در هفته منتهای به 5 مرداد اعلام نمود که طبق این گزارش قیمت 10 گروه افزایش یافت و فقط یک گروه کاهش داشت.

در هفته منتهای به پنجم مرداد قیمت تخم مرغ 7.6 درصد ، لبنیات 0.2 درصد ، میوه های تازه 0.3 درصد ، سبزی 0.9 درصد ، گوشت مرغ 5.6 درصد ، موشت قرمز 0.1 درصد ، چای 0.3 درصد و روغن نباتی 0.7 درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ حبوبات 0.5 درصد کاهش یافت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند معادل ۰.۱ درصد کاهش و در مورد قیمت گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۶ درصد و گوشت مرغ ۵.۶ درصد افزایش یافت.

لبنیات و تخم مرغ

در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای ماست غیرپاستوریزه معادل ۰.۶ درصد و پنیر غیرپاستوریزه ۱.۵ درصدنسبت به هفته گذشته اش با افزایش مواجه شد و سایر اقلام بدون تغییر قیمت بود. بهای تخم مرغ معادل ۷.۶ درصد افزایش داشت و شانه‌ای ۱۲۶ هزار تا ۱۸۰ هزار ریال فروش می‌رفت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته بهای شکر و روغن نباتی جامد بدون تغییر بود. قیمت قند و چای خارجی هریک معادل ۳  درصد و روغن نباتی مایع ۰.۹ درصد افزایش داشت.

برنج و حبوب

در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل ۰.۲ درصد و ۰.۵ درصد افزایش ولی بهای برنج وارداتی غیرتایلندی ۰.۸ درصد کاهش یافت. در گروه حبوبات تنها قیمت لوبیا سفید ثابت بود. بهای نخود معادل ۰.۱ درصد و لوبیا چشم بلبلی ۰.۶ درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۰.۱ درصد تا ۱.۹ درصد کاهش داشت.

میوه‌ها و سبزی‌های تازه

در هفته ذکر شده در مادین میوه و تره بار زیر نظر شهرداری پرتقال عرضه نمیشد. سایر اقلام میوه طبق مصوب شهرداری عرضه شدند. میوه‌فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه بهای هلو معادل یک درصد، انگور ۱.۵ درصد، طالبی ۲.۹ درصد و موز ۵.۱ درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۱.۴ درصد تا ۵.۸ درصد کاهش یافت. در گروه سبزی‌های تازه بهای کدو سبز معادل ۲.۷ درصد، سیب‌زمینی ۱.۱ درصد، پیاز ۴.۸ درصد و سبزی‌های برگی ۰.۷ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۲.۲ درصد تا ۵.۷ درصد افزایش داشت.

تغییرات یکساله

طبق اعلام بانک مرکزی، قیمت خُرده فروشی لبنیات در هفته منتهی به پنجم مردادماه نسبت به هفته مشابه سال قبل ۱۲.۵ درصد، تخم مرغ ۳۳.۴ درصد، برنج ۱۰.۱ درصد، حبوب یک درصد، میوه‌های تازه ۶۱.۲ درصد، سبزی‌های تازه ۲۰.۲ درصد، گوشت قرمز ۲۵.۶ درصد، گوشت مرغ ۶.۶ درصد، قند و شکر ۱.۹ درصد، چای ۱۹.۲ درصد و روغن نباتی ۱۰.۵ درصد رشد داشت.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *