آمریکا با مقام نخست اقتصاد جهان خداحافظی میکند;ایران در رده 15

طبق گزارش صندوق بین المللی پول ، طی چهار سال آینده ، چین در مقام نخست اقتصاد و ایران نیز با 3 پله صعود در رده پانزدهم بزرگترین اقتصادهای جهان قرار خواهد گرد.

ایران تا پایان سال ۲۰۱۷ با تولید ناخالص اسمی داخلی بر اساس شاخص قدرت خرید به ارزش ۱۶۴۴.۷۱ میلیارد دلار، مقام هجدهم اقتصاد جهان را از آن خود کرده بود.

این آمار برای سه سال آتی با رشد مواجه است و تا پایان سال ۲۰۲۱ برای نخستین بار خواهد توانست به اقتصادی ۲ تریلیون دلاری تبدیل شود و تولید ناخالص داخلی آن بر اساس شاخص قدرت خرید به ۲۰۹۵.۱۱ میلیارد دلار برسد.

بر اساس همین گزارش، چین تا پایان آن سال با تولید ناخالص داخلی ۳۲۱۱۰.۵۳ میلیارد دلار، بزرگ ترین اقتصاد جهان خواهد بود و آمریکا و هند با ۲۳۰۴۴.۷۸ میلیارد دلار و هند با ۱۳۸۶۱.۰۱ میلیارد دوم، دومین و سومین اقتصاد بزرگ جهان خواهند بود.

سومین رده اقتصاد جهانی کنونی یعنی ژاپن به رده چهارم نزول و پس از آن المان در رده پنجم قرار خواهد گرفت.بر همین اساس، روسیه، اندونزی، برزیل، انگلیس و فرانسه در رده های ششم تا دهم بزرگ ترین اقتصادهای جهان بر اساس قدرت خرید تا پایان سال ۲۰۲۱ خواهند بود.

مکزیک، ترکیه، ایتالیا و کره بالاتر از ایران در رده های یازدهم تا چهاردهم قرار خواهند داشت و اسپانیا، عربستان، کانادا، مصر و تایلند، جایگاه شانزدهم تا بیستم را از آن خود کرده اند.

لازم به ذکر است حجم تولید ناخالص داخلی کشورها عمدتا به دو روش شاخص ضمنی تولید ناخالص داخلی (بر اساس ارزش جاری) و شاخص برابری قدرت خرید محاسبه می شود که در روش دوم تغییرات نرخ ارز حساب نمی شوند.

به گفته صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی اقتصاد ایران تا پایان سال ۲۰۱۷ براساس روش اول حدود ۴۳۲ میلیارد دلار (حدود یک چهارم روش اول) بوده است.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *