اخبار اقتصادی
اخبار ورزشی
شایعه تا واقعیت
آشپزی
قالیباف می ماند یا می رود؟
قالیباف اگر بخواهد به سازوکار ائتلاف تن بدهد باید از اصول نواصولگرایانه خود عدول کند اما اگر بخواهد به آن پایبند بماند، چارهای ندارد جز این که فهرستی جداگانه بدهد که در آن چهرههایی مانند محسن پیرهادی، مجید حسینی و دیگر نزدیکانش وجود دارند که در مقایسه با افراد در صف انتظار نشسته فهرست ائتلاف، جوانتر و وفادارترند.
قالیباف می ماند یا می رود؟
روزنامه شرق نوشت: «در حالی که شایعاتی مبنی بر عدم تأیید صلاحیت سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان – که به باقر قالیباف نزدیک است – در روزهای گذشته منتشر شده، حسن بیادی، کنشگر سیاسی اصولگرا و دبیر کل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی هم مدعی شده است که قبول حضور آقای قالیباف در شورای ائتلاف، بیشتر به ضرر ما تمام خواهد شد. به اعتقاد بیادی، جمع حاضر در ائتلاف اصولگرایان با تفکر نواصولگرایی قالیباف چندان همسو نیست. بیادی به ایلنا گفته است که وقتی کسی تفکری را ارائه میدهد باید افرادی را انتخاب کند که متناسب با آن تفکر باشند.
برخی در شبکههای اجتماعی مدعی شده بودند که بحث رد صلاحیت اولیه سخنگوی ائتلاف اصولگرایان به بحث املاک نجومی گره خورده است؛ اگر چه آن طور که مهدی چمران گفته گویا رایزنیهایی برای حل ماجرا با شورای نگهبان در جریان است. او درباره شائبه ایجادشده درباره رد صلاحیت شدن سخنگوی ائتلاف نیروهای انقلاب گفته بود: «امکان دارد مسئلهای پیش آید و افراد بروند و آنجا مدرکی بخواهند و آنها نیز مدارک خودشان را بدهند. در مجموع، سخنگوی ائتلاف کارش را انجام میدهد و این طور نبوده که تأیید نشود. ضمن آن که ما از قبل پیشبینیهایی کردیم و تعدادی را به عنوان رزرو داریم؛ بنابراین مشکلی پیش نمیآید.»
با توجه به این که بر اساس اخبار اعلامشده احتمال ائتلاف جبهه پایداری با شورای ائتلاف اصولگرایان به صفر نزدیک شده است، پیشبینی میشد که قالیباف و طیف نزدیک به او در فهرست تهران دست بالا را پیدا کنند، این در حالی است که در روزهای اخیر پوسترهایی منتسب به فهرست انتخاباتی اصولگرایان در تهران منتشر شده که اگر چه قالیباف در آن سرلیست است اما چندان خبری از چهرههای نزدیک به او یا جوانان نواصولگرایی که قالیباف فراخوان نهضت ثبت نام را خطاب به آنها صادر کرده بود، نیست. این فهرستها اگرچه بیشتر گمانهزنی به نظر میرسد که با هدف اعمال فشار و اثرگذاری بر روند انتخاب نهایی از سوی خود جریانهای اصولگرایی منتشر شده است -چرا که خود شورای ائتلاف هم مدعی است که هنوز وارد فرایند لیستبندی نشده است – اما با توجه به ثبت نام و تأیید صلاحیت بسیاری از چهرههای اصولگرای شناختهشده امکان این که درصد قابل توجهی از این چهرهها در فهرست نهایی جای گیرند، بسیار محتمل است؛ از نمایندگان سابق تا وزرا و مدیران دولت اصولگرای احمدینژاد. این چهرهها هیچ تناسبی با گفته مسئولان شورای ائتلاف که مدعی بودند قرار است در بستن فهرست به سمت جوانگرایی و حضور پررنگ زنان بروند، ندارد.
در این صورت کار برای باقر قالیباف هم بسیار سخت خواهد شد و آن طور که بیادی ادعا کرده حضورش در ائتلاف بیشتر به ضررش خواهد بود. قالیباف دو سال است از چیزی تحت عنوان نواصولگرایی دفاع میکند و برایش نامه و بیانیه و مانیفست صادر کرده است. حزب نزدیک به او مدعی شده است که اصول این نواصولگرایی را تدوین کردهاند. تمرکز اصلی آنها هم بر پوستاندازی در جریان اصولگرایی است، چه فکری و چه انسانی. قالیباف در بیانیهاش مدعی شده بود که رأس جریان اصولگرایی پیر و فرتوت و دچار اختلال در تصمیمگیری شده و حالا این جوانان اصولگرا هستند که باید آتشبهاختیارانه وارد میدان شوند و مدیریت آینده این جریان را در دست بگیرند. او در فراخوان نهضت ثبت نامش هم از جوانان اصولگرا خواسته بود که با تمام توان در انتخابات مجلس ثبت نام کنند؛ در واقع به نظر میرسید که قالیباف میخواهد سرلیست یک لشکر نواصولگرای جوان، متفاوت از چهرههای ثابت قدیمی و شناختهشده وارد مجلس شود. این در حالی است که لشکری از اصولگرایان شناختهشده و سالها در مسند بوده، منتظر ورود به مجلس آتی و در نهایت فهرست نهایی ائتلاف، بهویژه در تهراناند؛ از مصباحیمقدم جامعه روحانیت تا محمد حسینی، وزیر ارشاد احمدینژاد… از میرسلیم، نامزد ۴ سال پیش ریاستجمهوری تا زاکانی، نماینده مجلس نهم و نزدیک به جبهه پایداری. اینها همانهایی هستند که شهردار سابق مدعی بود در تصمیمگیری دچار اختلال شدهاند و باید جایشان را به جوانان بدهند، البته تحت زعامت محمدباقر قالیباف!
قالیباف اگر بخواهد به سازوکار ائتلاف تن بدهد باید از اصول نواصولگرایانه خود عدول کند اما اگر بخواهد به آن پایبند بماند، چارهای ندارد جز این که فهرستی جداگانه بدهد که در آن چهرههایی مانند محسن پیرهادی، مجید حسینی و دیگر نزدیکانش وجود دارند که در مقایسه با افراد در صف انتظار نشسته فهرست ائتلاف، جوانتر و وفادارترند. سرلیستی قالیباف در فهرست اصولگرایان در صورتی برایش فایدهآور خواهد بود که در چهار سال آتی مجلس هم سرلیست باقی بماند؛ یعنی نهتنها رئیس مجلس شود، بلکه سخنان و طرحهایش هم ساری و جاری شود و این ممکن نیست مگر به مدد ورود همان چهرههای جوان اصولگرا یا نواصولگرا که برای ثبت نام در مجلس از آنها دعوت کرده بود نه مجلسی که با وزیر و وکیل اصولگرا پر شده است. تا جایی که چندی قبل هم سعید آجرلو، از چهرههای نزدیک به قالیباف، با اشاره به این که وحدت قالیباف با اصولگرایان تابع شرط و شروطی است، گفته بود: «ما مجلسی میخواهیم که قدرتمند باشد. از چهرههای نو و جدید تشکیل شود… واقعا باید در گام دوم انقلاب به سمت چهرههای نو و توانمند حرکت کنیم. آقای قالیباف در طول دوران مدیریت خود همواره به این تفکر اعتقاد داشتهاند. اکنون هم در عرصه سیاسی و بهویژه این انتخابات این موارد را جزء اصول خود اعلام کردهاند.»
اگرچه محسن پیرهادی، عضو شورای شهر چهارم تهران هم گفته بود: «حضور آقای قالیباف با اصرار افراد مختلفی از جریان انقلابی صورت گرفت و با فضای ائتلافی و مثبتی که در حال پیگیری است، انشاءالله کار به جایی نمیرسد که بحث لیست جداگانه مطرح باشد.» البته این در شرایطی است که قالیباف بخواهد بر اصولش اصرار ورزد. باید منتظر ماند و دید که او، بودن در ائتلاف را ترجیح میدهد یا پایمردی بر اصولش را!»
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.