آموزش طرز تهیه‌ی بقچه سبزیجات

بقچه سبزیجات - موموس

بقچه سبزیجات – موموس

بقچه سبزیجات یا موموس یک پیش غذای محبوب در میان مردم تبت است.
این پیش غذا مانند پیراشکی از خمیر و سبزیجات سرخ شده درست شده است با این تفاوت که به جای سرخ کردن آن را بخار پز می‌کنیم.
مواد اولیه مورد نیاز:
آرد سفید، روغن، نمک، آب، کلم خرد شده، هویج خرد شده، لوبیا سبز خرد شده، فلفل دلمه‌ای خرد شده، پیازچه، سیر، سس سویا، فلفل سیاه، روغن و نمک.
1- داخل یک کاسه، آرد، روغن و نمک را با هم مخلوط کنید.
2- به تدریج به آن آب اضافه کرده و ورز دهید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.
3- روی خمیر را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه به آن استراحت دهید.
4- کلم، هویج، لوبیا سبز و فلفل دلمه‌ای را ریز خرد کنید.
5- داخل تابه‌ای سیر رنده شده را به مدت 2 – 3 دقیقه تفت دهید.
6- پیازچه خرد شده را نیز به آن اضافه کرده و به مدت 10 – 15 ثانیه تفت دهید.
7 – ساقه پیازچه را نیز خرد کنید و کنار بگذارید.
8- همه‌ی سبزیجات خرد شده را به سیر و پیازچه اضافه کرده و به مدت 2 – 3 دقیقه تفت دهید.
9- نمک، سس سویا و فلفل را اضافه و به مدت 2 – 3 دقیقه تفت دهید.
10- شعله را خاموش و ساقه پیازچه را که خرد کرده‌اید با مواد مخلوط کنید.
11- خمیر را دو تکه کنید و هر تکه را به صورت لوله‌ای باز کنید.
12- با چاقو خمیر را به 6 – 7 تکه ببرید.
13- هر تکه را گرد کرده و روی آن را با دستمال مرطوب بپوشانید.
14- یکی از توپ‌های خمیری رو با وردنه به شکل دایره‌ای به قطر 7 – 8 سانتی متر پهن کنید.
* بهتر است مرکز دایره ضخیم و اطراف آن نازک باشد.
15- در صورت تمایل با انگشت دور تا دور دایره خمیری را خیس کنید.
16- پس از اینکه سبزیجات خنک شدند، 1 – 2 قاشق از مواد را برداشته و وسط خمیر بگذارید.
17- یک گوشه از خمیر را بلند و چین بدهید.
18- این کار را تا وقتی که خمیر به شکل بقچه شود ادامه دهید و با فشار انگشت سربقچه را ببندید تا سبزیجات داخل آن معلوم نباشد.
19- اگر برایتان سخت است می‌توانید مانند پیراشکی از وسط تا کنید و لبه‌‌ها را به هم بچسبانید.
20- کف تابه بخارپز را چرب کرده و موموس‌ها را داخل آن بچینید.
21- پس از 5 – 6 دقیقه بخار پز کردن اگر خمیر حالت شفاف پیدا کرده و دست به آن نمی‌چسبد آماده است.
* زمان پخت آن بستگی به ضخامت خمیر دارد. بیش از حد پختن موموس باعث سفت شدن آن می‌شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *