اخبار اقتصادی
اخبار ورزشی
شایعه تا واقعیت
آشپزی
آموزش طرز تهیهی بقچه سبزیجات
بقچه سبزیجات یا موموس یک پیش غذای محبوب در میان مردم تبت است.
این پیش غذا مانند پیراشکی از خمیر و سبزیجات سرخ شده درست شده است با این تفاوت که به جای سرخ کردن آن را بخار پز میکنیم.
مواد اولیه مورد نیاز:
آرد سفید، روغن، نمک، آب، کلم خرد شده، هویج خرد شده، لوبیا سبز خرد شده، فلفل دلمهای خرد شده، پیازچه، سیر، سس سویا، فلفل سیاه، روغن و نمک.
1- داخل یک کاسه، آرد، روغن و نمک را با هم مخلوط کنید.
2- به تدریج به آن آب اضافه کرده و ورز دهید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.
3- روی خمیر را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه به آن استراحت دهید.
4- کلم، هویج، لوبیا سبز و فلفل دلمهای را ریز خرد کنید.
5- داخل تابهای سیر رنده شده را به مدت 2 – 3 دقیقه تفت دهید.
6- پیازچه خرد شده را نیز به آن اضافه کرده و به مدت 10 – 15 ثانیه تفت دهید.
7 – ساقه پیازچه را نیز خرد کنید و کنار بگذارید.
8- همهی سبزیجات خرد شده را به سیر و پیازچه اضافه کرده و به مدت 2 – 3 دقیقه تفت دهید.
9- نمک، سس سویا و فلفل را اضافه و به مدت 2 – 3 دقیقه تفت دهید.
10- شعله را خاموش و ساقه پیازچه را که خرد کردهاید با مواد مخلوط کنید.
11- خمیر را دو تکه کنید و هر تکه را به صورت لولهای باز کنید.
12- با چاقو خمیر را به 6 – 7 تکه ببرید.
13- هر تکه را گرد کرده و روی آن را با دستمال مرطوب بپوشانید.
14- یکی از توپهای خمیری رو با وردنه به شکل دایرهای به قطر 7 – 8 سانتی متر پهن کنید.
* بهتر است مرکز دایره ضخیم و اطراف آن نازک باشد.
15- در صورت تمایل با انگشت دور تا دور دایره خمیری را خیس کنید.
16- پس از اینکه سبزیجات خنک شدند، 1 – 2 قاشق از مواد را برداشته و وسط خمیر بگذارید.
17- یک گوشه از خمیر را بلند و چین بدهید.
18- این کار را تا وقتی که خمیر به شکل بقچه شود ادامه دهید و با فشار انگشت سربقچه را ببندید تا سبزیجات داخل آن معلوم نباشد.
19- اگر برایتان سخت است میتوانید مانند پیراشکی از وسط تا کنید و لبهها را به هم بچسبانید.
20- کف تابه بخارپز را چرب کرده و موموسها را داخل آن بچینید.
21- پس از 5 – 6 دقیقه بخار پز کردن اگر خمیر حالت شفاف پیدا کرده و دست به آن نمیچسبد آماده است.
* زمان پخت آن بستگی به ضخامت خمیر دارد. بیش از حد پختن موموس باعث سفت شدن آن میشود.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.